Eiropas Parlamenta (EP) deputāti ceturtdien noraidīja pilnvaru projektu, kas atbildīgajai EP komitejai ļautu uzsākt sarunas ar dalībvalstu ministriem par autortiesību noteikumu atjaunināšanu.

EP parlaments plenārsēdē ar 278 balsīm pret 318, 31 deputātam atturoties, noraidīja Juridisko jautājum komitejas 20. jūnijā apstiprināto pilnvaru projektu. Tas nozīmē, kas septembra plenārsēdē EP diskutēs un balsos par grozījumiem Parlamenta pozīcijā.

Pēc balsojuma EP ziņotājs Axel Voss (EPP, Vācija) sacīja: “Diemžēl deputātu vairākums neatbalstīja manu un Juridisko jautājumu komitejas nostāju, taču tā ir daļa no demokrātiskā procesa. Mēs pie šī jautājuma atgriezīsimies septembrī, kad mēģināsim kliedēt cilvēku bažas, vienlaikus pielāgojot autortiesību noteikumus digitālā laikmeta prasībām.”

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta reglamentu vismaz 10% deputātu (76) var iebilst pret komitejas apstiprināto sarunu mandātu un pieprasīt balsojumu plenārsēdē. Šajā gadījumā tika savākts nepieciešamais skaits deputātu parakstu.

Komentāri