Šodien, 24. aprīlī, notiks pretkrāpšanas kustības #Atkrāpies! trešās sezonas atklāšanas pasākums – preses konference un diskusija. Preses konferencē piedalīsies arī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurore Vineta Zvirbule.

Sociāli informatīvās kampaņas mērķis ir veicināt sabiedrībā izpratni par krāpšanu, ēnu ekonomiku un citām negodprātīgām darbībām, kā arī par negatīvajām sekām, kādas tās atstāj uz katru indivīdu un valsts kopējo labklājības līmeni.

Šā gada kampaņas laikā tiks akcentēta nepieciešamība ziņot atbildīgajām iestādēm par gadījumiem, kad ir konstatēta negodprātīga rīcība vai radušās aizdomas par krāpšanu. Tādējādi iedzīvotāji tiks aicināti ne tikai iestāties par taisnīgumu, bet arī pasargāt citus no kļūšanas par negodīguma upuriem.

Atklāšanas pasākumā kustība #Atkrāpies! iepazīstinās ar jaunākā pētījuma rezultātiem un citām aktualitātēm, par kurām vēstīs Finanšu ministrijas, Valsts policijas, Prokuratūras pārstāvji un citi uzaicinātie viesi. Savukārt diskusiju sadaļā par ziņošanas nozīmi mūsdienu Latvijā ar viedokli dalīsies sociālantropologs, pētnieks, televīzijas raidījuma producente, kā arī Valsts ieņēmuma dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts kancelejas un citu valsts pārvaldes iestāžu pārstāvji.

Preses konference sāksies plkst.12.00 kopdarba telpā People Work (Birznieka-Upīša ielā 21, Rīgā). Diskusijas sākums plkst.13.00.

Pretkrāpšanas kustība apvieno organizācijas, kam rūp godīgums šajā valstī un kas ir gatavas par to cīnīties un iesaistīt visu Latvijas sabiedrību. Šis ir jau trešais gads, kad Latvijā tiek īstenota tiesībsargājošo iestāžu iniciatīva – kopīgi sadarboties krāpšanas apkarošanas un sabiedrības izglītošanas jautājumos. Kustībā iesaistījušies jau vairāk nekā 70 dalībnieki – valsts pārvaldes iestādes, nevalstiskās organizācijas un uzņēmumi.

Komentāri