Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēti divi uzņēmuma SIA “Rīgas enerģija” valdes locekļi par mēģinājumu ar viltu iegūt tiesības nodot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, lielā apmērā. Lietā apsūdzēts arī kāda cita uzņēmuma elektrotehniķis par mēģinājuma ar viltu iegūt tiesības uz svešu mantu atbalstīšanu, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu uzņēmuma SIA “Rīgas enerģija” valdes locekļi viltoja un izmantoja saturiski viltotus dokumentus, kuros iekļāva patiesībai neatbilstošas ziņas par elektroenerģijas ražošanas uzsākšanu koģenerācijas procesā. Savukārt elektrotehniķis apsūdzēts par krāpšanas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, lielā apmērā, mēģinājuma atbalstīšanu.

SIA “Rīgas enerģija” valdes locekļi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, Krimināllikuma 275.panta otrās daļas. Savukārt elektrotehniķis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 20.panta ceturtās daļas, 15.panta ceturtās daļas un Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, Krimināllikuma 275.panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri