Lai stiprinātu tiesiskumu valstī un veicinātu tiesu sistēmas prestiža vairošanu sabiedrībā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš rezolūcijā tieslietu ministram Jānim Bordānam ir uzdevis risināt garo tiesvedības procesu problēmu.

“Atbilstoši Satversmei ikvienam cilvēkam Latvijā ir tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu tiesā saprātīgos termiņos. Diemžēl nereti mums nākas saskarties ar situācijām, kad lietu izskatīšana norit lēni, tā prasa vairākus gadus vai pat, atsevišķos gadījumos, desmitgades. Tas ir jāmaina. Esmu uzdevis tieslietu ministram nākt klajā ar risinājumiem šai gadiem sasāpējušai problēmai, ņemot vērā, ka šogad valdība plāno pievērst īpašu uzmanību tieslietu sistēmas un tiesiskuma stiprināšanai, kas ir svarīgi ikvienai demokrātijai,” uzsvēra K. Kariņš, atgādinot, ka arī valsts prezidents Egils Levits ir publiski aicinājis cīnīties ar tiesiskuma ienaidniekiem.

Ministrs prezidents rezolūcijā tieslietu ministram, atsaucoties uz deklarācijas par valdības iecerēto darbību sadaļu “Bezkompromisu tiesiskums un likuma vara”, kurā pausta apņemšanās sekmēt sabiedrības uzticēšanos tiesu varai, kas balstīta uz tiesiskuma nostiprināšanu un tiesu sistēmas prestiža paaugstināšanu, novēršot iespējas novilcināt tiesas procesus, uzdod izvērtēt tiesvedību ilgumu ietekmējošos faktorus un veikt nepieciešamās darbības situācijas uzlabošanā.

Foto: F64

Komentāri