Šodien, 14. jūlijā, ģenerālprokurors Juris Stukāns tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi un VID vadību, lai pārrunātu aktuālos jautājumus pirmstiesas izmeklēšanas uzlabošanā.

Sarunā piedalījās arī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš un VID Iekšējās drošības pārvaldes direktors Aigars Prusaks. Amatpersonas vienojās par to, ka jāstrādā, lai samazinātu pirmstiesas izmeklēšanas termiņus, kā arī būtu kopīga izpratne, veicot noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanu finanšu jomā.

Kā norāda Juris Stukāns: “Tikšanās laikā meklējām praktiskās iespējas kopēja darba organizēšanā, jo ciešāka sadarbība veicinās arī efektīvāku krimināllietu izmeklēšanu. Vienojāmies, ka turpmāk nepieciešamas regulāras tikšanās, kas nodrošinātu raitāku lietu virzību.”

Savukārt Ieva Jaunzeme uzsvēra: “Mūsu valstī ļoti svarīgi ir beidzot samazināt tā dēvēto “aplokšņu algu” īpatsvaru, tādējādi dodot labumu visai tautsaimniecībai, un šeit es redzu ļoti lielu nozīmi VID un prokuratūras speciālistu sadarbībai. Tāpat, sadarbojoties VID un prokuratūrai, ir svarīgi izstrādāt kārtību, kurā brīdī kādu informāciju drīkst publiskot, lai sabiedrība tiktu informēta par nozīmīgiem procesiem valstī, vienlaikus, lai, sniedzot informāciju par kriminālprocesiem, mēs nenonāktu situācijā, kad tiek apdraudēta lietu iztiesāšana. Nepieciešamas vadlīnijas, kādā veidā ir publiskojama informācija par kriminālprocesiem.”

Abas puses bija vienisprātis, ka jau turpmākajā laikā ir jārod risinājumi, lai finanšu noziegumu lietu skatīšana norisinātos efektīvāk un iespējami mazākos termiņos.

Foto: F64

Komentāri