Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ar saviem izteikumiem medijos apliecina, ka Ekonomisko lietu tiesa radīta kā politiskās izrēķināšanās instruments, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Komentējot Bordāna izteikumus, ka “Ekonomisko lietu tiesa ir tieši tāpēc, lai mēs tiktu galā ar tādām lietām kā Lemberga lieta”, Lembergs norādīja, ka tādējādi tieslietu ministrs apstiprina, ka Ekonomisko lietu tiesa ir politiskās cīņas instruments.

“Ar saviem izteikumiem tieslietu ministrs neslēpjoties paziņo, ka šī tiesa ir izveidota, lai izrēķinātos ar politiķi Aivaru Lembergu. Un, lai ar viņu izrēķinātos, izveidota Ekonomisko lietu tiesa, ko pārstāvam “mēs” jeb Jaunā konservatīvā partija (JKP). Tādējādi Bordāns pasaka, ka Ekonomisko lietu tiesa ir viņa – Bordāna un JKP – politiskās un ekonomiskās cīņas instruments, jo viņš saka “mēs”. Jo viņš jau pārstāv ko? Valdību un savu partiju. Viņš jau nav tiesnesis,” komentēja Lembergs.

“Tas, ka politiķis Bordāns jau šobrīd ar Rīgas apgabaltiesas rokām cenšas izrēķināties ar Lembergu, ir acīmredzams. Un šis paziņojums ir ļoti precīzs apzīmējums tam, ka šī tiesa ir izveidota, lai izrēķinātos ar politiķi Lembergu, bet droši vien ne jau ar viņu vienīgo. Ekonomisko lietu tiesa ir politiskās cīņas instruments, kas šobrīd ir juridiski jau izveidots,” sacīja Lembergs.

“Bet es gribētu pateikt lielu paldies Bordānam par atklātību,” piebilda politiķis.

Kā zināms, specializētas tiesas izveide ir tieslietu ministra Jāņa Bordāna iecere, ko valdība atbalstīja 2019. gada novembra sākumā. Ministra ieskatā šādas tiesas izveide uzlabotu sarežģītu lietu izskatīšanas kvalitāti un ātrumu.

Iecerēts, ka tiesa varētu sākt strādāt 2021. gada 1. janvārī.

Foto: F64

Komentāri