Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija Latvijā ir izsludināta no šā gada 9. novembra līdz 6. decembrim. Satversmes tiesa atbildīgi veic piesardzības pasākumus, lai ierobežotu vīrusa izplatību un novērstu riskus tiesas darbinieku un apmeklētāju veselībai. Satversmes tiesa, ievērojot izstrādātās vadlīnijas, kas nosaka tiesas darba organizāciju dažādos Covid-19 izplatības apstākļos, nodrošina darba un lietu izskatīšanas nepārtrauktību.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova uzsver: “Šobrīd mana prioritāte ir nodrošināt tiesas darba nepārtrauktību un īstenot visus nepieciešamos piesardzības pasākumus tiesnešu un tiesas darbinieku veselības aizsardzībai. Tiesa izmantos tehnoloģiju piedāvātās iespējas un maksimāli strādās attālināti. Svarīgi, lai arī ārkārtējā situācijā iedzīvotāji var justies pārliecināti, ka Satversmes tiesa nodrošina savlaicīgu un efektīvu aizskarto tiesību aizsardzību.”

Satversmes tiesa joprojām aicina potenciālos pieteikumu iesniedzējus, lietas dalībniekus un pieaicinātās personas saziņai ar tiesu izmantot elektroniskās saziņas iespējas vai arī ievietot dokumentus pastkastē pie tiesas ārdurvīm. Apjomīgos dokumentus varēs nodot tiesas vestibilā – tur būs iespēja iegūt arī apstiprinājumu par dokumentu saņemšanu. Visiem apmeklētājiem pirms ienākšanas tiesā jāveic roku dezinfekcija, dezinfekcijas līdzeklis būs pieejams pie tiesas durvīm. Tiesas vestibilā obligāti jālieto sejas maska un jāievēro distancēšanās.

Plānotie tiesas dialoga pasākumi tiks organizēti atbilstoši valstī noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām, tostarp sekojot Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumiem.

Jautājumu gadījumā saziņai aicinām izmantot šo kontaktinformāciju:

saziņai par dokumentu iesniegšanu un dokumentu apriti lūgums zvanīt pa tālruni +371 67210274 vai rakstīt tiesa@satv.tiesa.gov.lv;
saziņai par lietas materiāliem lietas dalībniekus lūdzam zvanīt pa tālruni +371 67830739 vai rakstīt tiesa@satv.tiesa.gov.lv;
plašsaziņas līdzekļu pārstāvju saziņai ar tiesu lūgums zvanīt +371 26200580 vai rakstīt Ketija.Strazda@satv.tiesa.gov.lv.

Komentāri