Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē (ONAP), saņemot Rīgas apgabaltiesas blakuslēmumu, uzsākts kriminālprocess par Rūdolfa Meroni rīcību, pārvaldot apsūdzētā bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantu.

Policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas — noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu.

Kā zināms, vienlaikus ar Lembergu notiesājošo spriedumu, nolēma ar blakuslēmumu lūgt policiju uzsākt kriminālprocesu pret Meroni.

“Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 533. panta pirmo daļu tiesas kolēģija nolēma: krimināllietā Nr.12812001408, Nr.12812001608 pieņemt blakus lēmumu un informēt Valsts policiju par krimināllietā konstatētajiem apstākļiem – par Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas 2020. gada 17. augusta lēmuma neizpildīšanu-, jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu pret Rūdolfu Meroni par Krimināllikuma 296. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu. Blakus lēmumu var pārsūdzēt tikai reizē ar tiesas pieņemtā galīgā nolēmuma pārsūdzēšanu,” teikts tiesas pieņemtajā blakuslēmumā.

Tāpat jau vēstīts, ka pērn Rīgas apgabaltiesa atcēla Meroni no kriminālprocesā arestētās mantas glabāšanas, par pamatu minot kriminālprocesu pret pašu Meroni par viņam uzticētās mantas iespējamu izšķērdēšanu.

Pats Lembergs tiesas procesa laikā vairākkārt tiesu aicināja pieņemt šādu lēmumu, paužot aizdomas, ka Meroni varētu būt izsaimniekojis šos īpašumus. Lembergs norādījis, ka Meroni no arestētas mantas līdzekļiem finansē Ventspilī bezmaksas propagandas avīzi, portālu BNN, Jauno Konservatīvo partiju, Artusu Kaimiņu un papildus tam visam iegādājas arī helikopterus, mājas Krētā u.tml.

Tāpat viņš uzsvēra to, ka Meroni 13 gadu laikā procesa virzītājam prokuroram un Rīgas apgabaltiesai par “arestētās” mantas stāvokli, apsaimniekošanu, glabāšanu nav sniedzis nevienu atskaiti: “Meroni 13 gadu laikā par “arestētās” mantas glabāšanu nav samaksāts neviens santīms, cents vai franks. Meroni – vienīgais advokāts pasaulē, kurš kalpo Latvijas valstij par velti. Padomājiet, kāpēc?”

Foto: F64

Komentāri