Latvija nav tiesiska valsts, raidījumā “No Bullshit Experience ar Andri Kiviču” sacīja Ventspils pilsētas domes politiķis Aivars Lembergs.

“Latvijā tiesiskums tiek šķirots,” uzsvēra Lembergs, skaidrojot, ka “faktiski jebkura līmeņa viena daļa no tiesām ir politiskas, arī Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir politiska, jo ja jūs būsiet no Baltkrievijas vai Krievijas, jūsu lietu izskatīs bez rindas, bet, ja jūs būsiet no Latvijas, tad jūsu lietu skatīs no Latvijas valdības atsūtīti cilvēki un aizstāvēs Latvijas valdības intereses.”

“Jūs, piemēram, sūdzaties par valsti, bet valsts ir aizsūtījusi savu cilvēku, kas skata jūsu sūdzību. Uz ko jūs varat cerēt? Uz neko,” piebilda politiķis.

“2003. gadā pie Vairas Vīķes Freibergas, piedaloties veselai virknei politiķu, tika pieņemts lēmums sākt manu kriminālvajāšanu, un tāds uzdevums tika dots ģenerālprokuroram Maizītim, ko viņš arī konsekventi realizēja, reāli ieliekot mani cietumā 2007. gadā. Tā kā tādi pasūtījumi ir – viņi nav masveidā, bet viņi ir, ja esat politiski bīstams valdošajai elitei ar savu neatkarīgu domāšanu un skatu.”

Īpaši tas esot bijis novērojams laikā, kad tieslietu ministra amatā bija Jānis Bordāns. “Man bija saīsināts spriedums, bet pilnais spriedums bija tikai pēc 4 mēnešiem. Ja tieslietu ministrs raksta spriedumu, tad ko var gaidīt?” komentēja Lembergs.

Foto: F64

Komentāri