Ja būtu vēlēšanās, tribunālu par Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā varētu izveidot jau rīt, šorīt intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” pauda ģenerālprokurors Juris Stukāns.

“Ja būtu vēlēšanās, to [tribunālu] varētu izveidot kaut rītdien. Ukrainas gadījums ir unikāls tādā ziņā, ka jau no pirmās dienas dienesti, starptautiskās institūcijas fiksēja šos noziegumus. Pierādījumu apjoms ir pietiekams, lai varētu runāt par lietas izskatīšanu,” uzsvēra Stukāns.

Pēc viņa teiktā, diemžēl valstis vēl nav gatavas parakstīt vienošanos par šāda tribunāla izveidošanu: “Bet pati Ukraina nekad nezaudēs savas tiesības, un jau šodien ir vairākas lietas pret konkrētām personām, kas ir notiesātas, tāpēc nav pamata domāt, ka kāds paliks nesodīts.”

Viņš uzsvēra: “Arī Latvijā mēs iegūstam pierādījumus [par Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā] no cilvēkiem, kas iebrauc šeit. Pierādījumi tiks apkopoti, un jebkura institūcija, kurai būs nepieciešams izmantot šos pierādījumus, tiem piekļūs.”

Komentāri