Liegumam pildīt Ventspils mēra pienākumus ir politisks raksturs, intervijā “Neatkarīgajā” sacīja politiķis Aivars Lembergs.

Komentējot tiesas lēmumu līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim atstāt spēkā līdzšinējo drošības līdzekli – drošības naudu un ierobežojumu pildīt Ventspils domes priekšsēdētāja amatu, kurā viņš nestrādā kopš 2021. gada 2. jūlija, Lembergs pauda, ka tas norāda uz šīs krimināllietas politisko mērķi.

“Domes priekšsēdētājs ir politisks amats. Tiesas lēmums vērsts uz to, lai es neieņemtu šo politisko amatu,” sacīja Lembergs.

“Taču lai kā arī nebūtu – tiesa tā nolēmusi, un es to respektēju. Un jāsaka, ka deputāta statusā esmu daudz mazāk noslogots nekā tad, kad es biju domes priekšsēdētājs. Kad tu atbildi par pilsētu, tev jau nav nevienas brīvdienas. Tu visu laiku strādā, lai kur tu arī atrastos. Tu nevari aiziet atvaļinājumā ilgāk par nedēļu,” piebilda politiķis.

Vienlaikus runājot par Ventspils attīstību, Lembergs norādīja, ka visa pamatā ir spēcīga komanda: “Jākontrolē divi aspekti – nauda, citādi pliks paliksi, un cilvēki. Bez cilvēkiem jau neko nevar izdarīt. Premjeru Kariņu nomainīja premjere Siliņa. Arī ministri mainījās. Bet aparāts sistēmā jau palika tas pats iepriekšējais. Un šis aparāts jau ir tas, kas tur strādā. Jautājums – cik šie cilvēki ir motivēti un cik viņi ir profesionāli? Ja premjeram vai ministram ir spēcīga komanda, tad var kaut ko sasniegt. Ja komanda ir vāja, ko ministrs viens var izdarīt? Ministrs vienlaicīgi nevar risināt trīsdesmit sava līmeņa jautājumus. Viņš jau nevar iedziļināties tajā visā, viņam ir jāpaļaujas uz komandu.”

Foto: F64

Komentāri