Sadarbības veidošanā starp Augstāko tiesu un Satversmes tiesu svarīgs ir ne tikai tiesnešu dialogs, bet arī šo tiesu administrāciju pieredzes apmaiņa un kopīgas iniciatīvas – tikšanās laikā 10.septembrī atzina Augstākās tiesas Administrācijas vadītāja Sandra Lapiņa un Satversmes tiesas Administrācijas vadītāja Marika Laizāne-Jurkāne.

Satversmes tiesas Administrācijas vadītāja un speciālisti apmeklēja Augstāko tiesu, īstenojot iniciatīvu par visu konstitucionālo orgānu administrāciju sadarbības tīkla veidošanu. Augstākās tiesas Administrācijas vadītāja ieceri atzina par atbalstāmu, jo neatkarīgo institūciju darbības nodrošināšanā vērtīgāko pieredzi var gūt tieši no līdzīgām institūcijām.

Satversmes tiesas Administrācijas vadītāja Marika Laizāne-Jurkāne (otrā no kreisās) un Augstākās tiesas Administrācijas vadītāja Sandra Lapiņa (pirmā no labās) un administrāciju speciālisti sarunā par pieredzes apmaiņas un sadarbības iespējām

Puses pārrunāja vairākus ar administrācijas vadīšanu un tehnoloģisko risinājumu pilnveidošanu saistītus jautājumus, kā arī aktualizēja tēmu par gaidāmo Satversmes simtgadi.

Komentāri