Trešdien, 26. augustā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu, lai pārrunātu Valsts kontroles īstenoto revīziju par ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāti.

Pēc sarunas ar valsts kontrolieri J.Bordāns atzinīgi novērtēja, ka Valsts kontroles ziņojums tiks sagatavots paredzētajā termiņā, turklāt ģenerālprokurora maiņa ir nodrošinājusi to, ka ekspertiem ir izdevies saņemt tādu informāciju, kas iepriekš netika sniegta no prokuratūras. Runājot par gaidāmajiem revīzijas rezultātiem, tieslietu ministrs ir gandarīts, ka šoreiz revīzijas ietvaros prokuratūras darba organizāciju būs vērtējuši arī starptautiska līmeņa eksperti no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD).

J.Bordāns: “Man ir pamats uzskatīt, ka Valsts kontroles darba rezultāts kalpos daudzu nozīmīgu mērķu sasniegšanai – gan efektivizēs izmeklēšanu, tās uzraudzību, gan iztiesāšanu, kā arī sekmēs prokuratūras resursu lietderīgu izmantošanu.” Tāpat Valsts kontroles ieteikumi būs pamats secinājumam, vai palielināma prokuratūras loma kriminālprocesu uzraudzībā un kā efektīvāk ieviest e-lietas projektu.

“Jau sen ir skaidrs, ka prokuratūrai nepieciešams restarts un Valsts kontroles audita rezultātiem varētu būt izšķiroša nozīmē šajā jautājumā,” uzsver J.Bordāns.

Foto: F64

Komentāri